dijous, 12 de gener del 2012

Granissat de síndria i tequila

Un plat fabulós, per fer a l'estiu. 6 racions, amb un temps de 20 minuts, més temps d'infusió i congelat i amb un temps de cocció de 2 min.


INGREDIENTS:
1 beina de vainilla
150 ml de sucre de gra fi
150 ml d'aigua
2 kg de síndria
2 cullerades de suc de llimona
4 cullerades de tequila


PREPARACIÓ:
1.Utilitza un gabinet petit per obrir la beina de vainilla de dalt a baix. Posa'l en una cassola amb el sucre i la mesura de l'aigua. Cogui a foc suau fins que el sucre s'hagi dissolt i deixa el xarop en infusió durant 20 min.


2.Talla la síndria a trossos i després treu-li la pell. Tritura la polpa amb una batedora fins que quedi homogeni o frega-la contra un colador.


3.Retira la beina de vainilla del xarop, i rasca per treure les llavor i torna-les a posar-les el xarop. Remogui perquè és  dispersin i tregui la beina.


4.Coli el puré de síndria, poseu en un recipient apte per al congelador i afegiu el xarop de vainilla, el suc de llimona i el tequila. Congeli durant 3-4 hores fins que comenci a semblar una "papilla". 


5.Xafa amb una forquilla i congeli durant 2-3 hores fins que torni a semblar un papillaRepetiu el procés una o dues vegades més fins que el granissat tingui una consistència de farinetes més uniforme.
Tingueu en el congelador fins el moment de servir.



6.Passi una forquilla pel granissat per trencar els vidres del gel posa-ho en gots de tub. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada