dijous, 26 de gener del 2012

Flam

Ració per a 6.


INGREDIENTS:

Per al caramel:

170 gr. de sucre
80 ml. d'aigua

Per al flam:

160 ml. de llet
185 ml. de nata líquida
2 ous
75 gr. de sucre
4 rovells d'ou
1 culleradeta de sucre avainillat

PREPARACIÓ:

1.Abocar el sucre del caramel en un cassó, afegir l'aigua i coure a foc mig sense remenar fins que es fongui. Després seguir coent fins obtenir un caramel marró clar. Repartir en sis motlles de flam i reservar.

2.Fer bullir la llet i la nata. En un bol batre els rovells i els ous juntament amb el sucre i el sucre avainillat i abocar a sobre la llet i la nata calentes. Batre fins obtenir una crema homogènia i omplir els motlles quasi fins a dalt.

3.Coure al bany maria al forn, preescalfat a 150ºC, uns 35 minuts fins que cuallin. Retirar del forn i deixar entibiar abans d'introduir a la nevera.


4.Al moment d'emplatar passar un ganivet per les parets dels motlles i donar la volta sobre un plat movent el flam fins que caigui.



I el cap de 90 minuts, obtenim un resultat com aquest.


flam.JPGAra a disfrutar-lo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada