dimecres, 11 de gener del 2012

Donuts de xocolata!

El més imprescindible per poder preparar aquest postre  per a 12 persones  necessitem els següents :

INGREDIENTS:
300 grams de farina
200 grams de farina normal
100 grams de sucre
1 cullerada de sal
50 grams de llet en pols
10 grams de llevat sec de forner
250 ml d'aigua
1 ou
50 ml d'oli d'oliva
Essència de vainilla.
Xocolata per a cobertura
Llet evaporada
Virutes de xocolata acolorides
Oli de sabor suau

LA PREPARACIÓ:
1.En un bol gran barregem les dues farines, el sucre,
la sal, la llet en pols i el llevat, remenem i barregem.

2.Afegim l'aigua, l'ou batut i l'essència de vainilla.
Barregem i pastem fins que comenci a compactar.
Afegim llavors l'oli d'oliva i seguim amassant.

3.La massa ens ha de quedar amb la consistència
molt semblant a la del pa, amb una aparença
homogènia i elàstica. Fem una bola amb la massa i
deixem reposar en un lloc càlid durant 1 hora.
Passat aquest temps la massa ha d'haver doblat
pràcticament el seu volum.

4.Després del temps de repòs, amassem suaument
una mica, posem una mica de farina sobre el marbre i
estirem la massa, ajudant-nos amb un rodet, fins que
tinguem una massa d' 1,5 centímetres de gruix.

5.Amb l'ajuda d'un curta pastes per donuts o amb
altres 2 tipus de motlles rodons un més gran i un
altre més petit, anem tallant els donuts.Els anem col
· locant en alguna superfície coberta amb paper de
forn, per evitar que s'enganxin.

6.Deixem que reposin sobre la superfície durant 1
hora aproximadament.

7.En una paella o olla posem abundant oli i
escalfem. Anem fregint per tandes, ja que hem de
tenir en compte que creixen molt. Tindrem també
compte amb la temperatura de l'oli, ja que si la massa
es torra massa ràpid i no s'infla quedaran malament. I
si els fregim a ambient fred la massa absorbeix massa
oli. És aconsellable fer proves amb boletes de
massa.

8.Deixem que s'escorrin sobre paper absorbent per
assecar l'excés d'oli i que es refredin.

9.Per fer la cobertura, fonem la xocolata i ho
barregem amb una mica de llet evaporada, quan
aquest estigui líquid i brillant tirem raig sobre els
donuts, decorem amb les virutes de xocolata
acolorides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada